Hej!
Med kreativt hjärta, strategiskt tänk och teknisk kompetens skapar jag visuella lösningar.
Johanna Sterner heter jag, Art director och grafisk designer med många års erfarenhet från arbete på marknadsavdelning och som frilansare. Jag skapar material för tryckta och digitala medier och mitt mål att formge kreativa och spännande lösningar som ger feedback och effekt åt min kunder.
Som person är jag kreativ, strategisk och tekniskt kunnig och jag har stor vana att arbeta genom hela processen, från idé och koncept till produktion av färdiga tryckoriginal och digitala filer. Jag har arbetat på Wermland Operas marknadsavdelning i 11 år. Där designade jag grafiskt material för opera, musikal och operaproduktionerna och marknadsmaterial för varumärket Wermland Opera. 
Jag var delaktig i ett varumärkesarbetet och designade och utvecklade Wermland Operas grafiska profil samt hemsida.Mitt arbete innebar att skapa reklamkampanjer och producera material för tryck och digitalt.  Posters, print- och digitala annonser, banners, storformat som vepor. Program, bilfolieringar, årsredovisningar. Fotograferade porträtt i studio, och dokumentärt samt en del föreställningar.  Och jag hade kontakt med tryckerier, annonssäljare, externa fotografer och filmare.
Ansvarade för sociala medier, skapade content och annonserade på sociala medier.  Användare av Facebook Business Manager and Google Analytics.
Grafisk designer på www.johannasterner.se
Sedan 2005 har jag också frilansat som grafisk designer (när tid funnits) vid sidan av mitt arbete på Wermland Opera och sedan 2018 frilansar jag på heltid mot kunder i Oslo.
Arbete
2007 - 2018
Wermland Opera | Art director/Grafisk designer 
2005 - nu  
www.johannasterner.se

Grafisk design Freelance
Utbildning
2002 - 2005 
Brobygrafiska | Grafisk design och teknik
2000 - 2002 
Karlstads Universitet | Filmvetenskap
Priser
2012  - Brons i kategorin Guldvargen i tävlingen Guldvargen
2012  - Brons i Bästa trycksak i tävlingen InHouse
2014 - Nominerad till Bästa trycksak i tävlingen InHouse
2016 - Silver i Kommunikatörspriset Värmland
2016 - Brons i kategorin Innovative i tävlingen Guldvargen
Back to Top